Asistenta in tranzactii

In perioada parcursa de la infiintare echipa ABA a reusit sa devina un partener de incredere atat pentru oamenii de afaceri romani interesati sa-si valorifice afacerea prin vanzarea catre investitori financiari sau strategici cat si pentru marile companii internationale interesate de oportunitatile pe care le ofera
expansiunea pe piata romaneasca.

Pachetul de servicii oferite include asistenta de tipul:
-“sell side” – asistenta  acordata vanzatorului;
-“buy side” – asistenta  acordata cumparatorului;
– vanzari de active.

Sell side – asistenta acordata vanzatorului
Intrucat vanzarea/achizitionarea unei afaceri presupune parcurgerea unor etape complexe, asistenta oferita este adaptata nevoilor clientilor:
– identificarea potentialilor parteneri, inclusiv prin studii de piata;
– pregatirea memorandumurilor de prezentare & data rooms;
– asistenta in negocieri, inclusiv evaluarea afacerii;
– asisistenta in procesul de due dilligence financiar si juridic;
– asistenta juridica pentru redactarea contractelor, probleme specifice legate de dreptul concurentei,
regulamente CNVM etc.

Buy side –asistenta acordata cumparatorului.
Si in acest caz asistenta oferita clientilor este de tip complex, de la identificarea potentialelor tinte pentru achizitii pana la contactarea actionarilor firmei target, asistenta in negocieri si due dilligence.

Due dilligence
“Due dilligence is equal to non-negligence”. Echipele ABA au asistat de-a lungul timpului numerosi clienti interesati de preluarea unor afaceri existente in Romania. Echipele de consultanti financiari si juridici ale ABA au fost solicitate pentru a realiza analize complete ale firmelor tinta in scopul identificarii riscurilor existente.

Beneficiind si de experienta acumulata in firmele multinationale in care au activat inainte de a infiinta grupul ABA, asociatii nostri au participat la zeci de procese de due dilligence pentru privatizari si preluari de companii in anii 1990-2008. Domeniile abordate au fost din cele mai diverse, de la industria chimica si santiere navale  la industria berii.

Persoane de contact pentru asistenta in tranzactii:

bogdan.herzog@abaconsulting.ro

daniel.iovescu@abaconsulting.ro

florentia.folea@abaconsulting.ro