Finante si Fiscalitate

Odata cu dezvoltarea activitatii întreprinzatorilor privati, au aparut diferente cu autoritatile fiscale, pe fondul unei legislatii anacronice si lacunare si intr-o continua schimbare, diferente ocazionate în special de interpretarea si aplicarea dispozitiilor legale si actelor administrative emise pentru aplicarea acestora.

Echipa de specialisti fiscali ai ABA, condusa de Prof.  Dr. Radu Bufan isi propune prin lucrarile pe care le publica sa stabileasca printre altele un mod unitar de interpretare a normelor fiscala atat pentru contribuabil cat si pentru organele de control.

Impozit pe profit
Echipele noastre de specialisti ajuta contribuabilii in interpretarea corecta si impartiala a normelor fiscale in ceea ce priveste calculul impozitului pe profit, stabilirea cheltuielilor deductibile respectiv a celor nedeductibile. In plus consultantii nostii au fost solicitati de nenumarate ori de catre clientii nostri pentru a-i asista pe acestia din urma in cadrul controalelor efectuate de catre autoritati.

Impozitarea nerezidentilor
In cadrul firmei noastre activeaza specialisti cu experienta in impozitarea nerezidentilor, respectiv in aplicarea conventiilor de evitare a dublei impuneri încheiate de România cu alte state. Specialistii nostri au beneficiat de cursuri de pregatire la Institutul de cercetare in fiscalitate internationala de la Viena. In plus o parte din specialistii nostii sunt membrii ai IFA – Asociatia internationala de fiscalitate, participând la congresele anuale organizate de aceasta.

TVA
O data cu implementarea in legislatia interna a prevederilor Directivei 6, cu modificarile ulterioare, in cadrul firmei noastre  s-a înfiintat o echipa de specialisti care se ocupa cu studierea in interpretarea normelor de TVA cuprinse in Codul Fiscal in legislatia conexa data in aplicarea Codului Fiscal. Echipa de TVA a fost solicitata de numerosi clienti de-ai firmei pentru sustinerea de seminarii si prezentari ale modificarilor aduse in materie de TVA in urma aderarii Romaniei la Comunitatea Europeana.

Taxe vamale
Un alt domeniu afectat profund de aderarea Romaniei la Uniunea Europeana il constituie cel al taxelor vamale. Intre clientii care au apelat la consultanta oferita de ABA in acest domeniu se numara mari companii internationale cu unitati de productie in Banat si Transilvania, care deruleaza un volum mare de operatiuni de import-export.

Echipa de specialisti  ai ABA contribuie permanent la realizarea Revistei „Curierul Fiscal”, iar coordonatorul acesteia Dr. Radu Bufan este un reputat autor de carti in domeniul fiscalitatii.

Persoane de contact in domeniul fiscal:

radu.bufan@abaconsulting.ro

bogdan.nanu@abaconsulting.ro

natalia.svidchi@abaconsulting.ro